Tai Shin Mun seurat ja toiminta Suomessa

Suomen ensimmäinen Tai Shin Mun seura Suomen Tai-Shin-Mun ry perustettiin vuonna 1993 Helsingissä ja siitä tuli rekisteröity yhdistys 1996, kun lajia oli harjoiteltu Suomessa vasta muutama vuosi. Pian, lajin harjoittelijamäärien kasvettua ympäri Suomea, paikkakunnittain perustettiin lisää seuroja Ivaloon (Inarin Tai-Shin-Mun, rek. 1998), Ouluun (Oulun Tai-Shin-Mun, toiminta alkanut 1998, rek. 1999) ja Rovaniemelle (Rovaniemen Tai-Shin-Mun, toiminta alkanut 1997, rek. 2000).

Nykyisin Suomen Tai-Shin-Mun toimii Suomessa lajin kattojärjestönä ja koordinoi jäsenseurojensa välistä yhteistyötä, järjestää paikallista toimintaa Helsingissä sekä organisoi valtakunnalista toimintaa esim. suurmestarin vierailujen yhteydessä. Suomen Tai-Shin-Munin keskeinen päämäärä on lajin harjoittelumahdollisuuksien kehittäminen Suomessa.

Myöhemmin on perustettu lisää seuroja vanhimpien oppilaiden toimesta Helsinkiin (Tai Shin Mun Helsinki, rek. 2007, vetäjä sifu Mika Bator, aloittanut 1993) (Tai Shin Mun Viikki, rek. 2011, nyk. Vallila) sekä Tampereelle (Tampereen Tai Shin Mun, rek. 2006) ja Pirkanmaalle (Pirkanmaan Tai Shin Mun, rek. 2016) -näistä osa on Suomen Tai-Shin-Mun:in jäsenseuroja. Kaikki seurat ovat lopulta osa samaa kansainvälistä Tai Shin Mun koulua.

Kaikki seurat toimivat toisistaan riippumatta lajin suurmestarin valvonnassa ja seurojen vanhimmat ja edistyneimmät saavat oppia suoraan suurmestarilta. Oppeja myös vaihdetaan Suomen vanhimpien ja edistyneimpien kesken sekä muualla Euroopassa toimivien Tai Shin Mun koulujen kanssa.

Sivupalkin linkkien takaa löydät seurojen yhteystiedot, lisätietoa toiminnasta sekä linkkejä seurojen omille kotisivuille tai muuhun sosiaaliseen mediaan.

Päivitetty 8.9.2016 klo 10:32.